Főoldal>Sajtószoba>Három tehetséges fiatal egyetemi diák nyert díjat az idei Felkai András Ösztöndíjpályázaton
2013. szeptember 12.

Három tehetséges egyetemi hallgató nyert továbbképzéséhez ösztöndíjat a Felkai András Ösztöndíjpályázaton 2013-ban. A díjakat Aftab Ahmed, a Citi Magyarország elnök-vezérigazgatója, valamint a Felkai András Alapítvány képviseletében Felkai Tamás adta át egy budapesti ünnepségen szeptember 11-én.
Az idei díjazottak Földi Flóra és Reguly Ágoston, akik a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatói, illetve Dósa Márton, a Budapesti Corvinus Egyetem diákja. A díjjal járó pénzjutalmat mindhárman a közgazdasági és pénzügyi továbbképzésükhöz, valamint külföldi tanulmányútjuk finanszírozásához fogják felhasználni. A 2002-es díjalapítás óta eltelt idő alatt az ideivel együtt összesen harmincegy fiatal nyerte el a Felkai András Ösztöndíjat tanulmányai folytatásához.
Felkai András Ösztöndíj, Citi
Dósa Márton, az egyik idei díjazott az ünnepségen elmondta: „Nagyon örülök, hogy ebben az évben számos pályázó közül én lettem az egyik kiválasztott, akit érdemesnek tartottak a Felkai András Ösztöndíjra. Az elnyert pénzdíjat kanadai tanulmányutam költségeire fordítom, ahol a CEMS Master in International Management (MIM) nemzetközi stratégiai menedzsment mesterképzésén veszek részt a tavaszi szemeszterben, amely a világ egyik vezető mesterképzése. Fontosnak és példaértékűnek tartom a Felkai András Ösztöndíjprogram törekvéseit, jómagam is aktív szerepet vállalok egy tehetséggondozó program beindításában, amely középiskolások továbbtanulását segíti.”
A díjátadón Aftab Ahmed, a Citi Magyarország elnök-vezérigazgatója így méltatta a programot: „A tehetséges diákok tanulmányainak támogatása fontos szerepet játszik társadalmi felelősségvállalási programjainkban. Ezen az ösztöndíjpályázaton keresztül hozzájárulunk, hogy Magyarország olyan nyitott szemléletű, kiválóan kvalifikált szakemberekkel gazdagodjon, akiket pozitív beállítottság és nemzetközi látókör jellemez.”
A Felkai András Ösztöndíjat 2002 márciusában hozták létre a magyar üzleti életben széles körben ismert és elismert, kimagasló tehetségű szakember, Felkai András emlékére, aki tragikus körülmények között vesztette életét. A Citi Magyarország mellett Felkai András családja, valamint számos pénzügyi vállalat és magánszemély is hozzájárult a díjalaphoz, amelyet 2012 óta a Felkai András Alapítvány gondoz.
A díj, amely az alapban összegyűjtött összeg után járó kamatokból kifizetett pénzjutalom, tehetséges egyetemi hallgatók, illetve fiatal szakemberek tanulmányainak támogatását szolgálja, és minden évben a benyújtott pályázatok alapján az Ösztöndíjbizottság ítéli oda egy előre meghatározott kritériumrendszer alapján. A Felkai András Ösztöndíjról további információ olvasható a http://www.felkaiandrasosztondij.hu/ weboldalon.

A Citi Magyarország több mint 27 éve áll az innováció élén a hazai bankpiacon, napjainkban pedig egyedülálló globális bankként szolgálja ki nagyvállalati, kkv- és lakossági ügyfeleit Magyarországon. Világszínvonalú, innovatív termékei és szolgáltatásai közé tartoznak a globális tranzakciós szolgáltatások, a letétkezelés, a vállalati és befektetési banki szolgáltatások, a vállalati hitelek és treasury szolgáltatások, a számlavezetési és befektetési szolgáltatások, a hitelkártyák, a biztosítások és a személyi hitelek. A Citigold üzletágban magasan képzett személyi bankárok nyújtanak privátbanki szolgáltatásokat az erős pénzügyi háttérrel rendelkező ügyfelek számára. A Citi Magyarország többcsatornás értékesítési hálózata bankfiókokból, a Citibank Online internetes banki szolgáltatásból, a 24 órás CitiPhone telefonos ügyfélszolgálatból, valamint az üzletkötőkből áll.
Blog: http://new.citi.com