Főoldal>Sajtószoba>Öt tehetséges fiatal szakember nyert díjat az idei Felkai András Ösztöndíjpályázaton

Öt tehetséges fiatal szakember nyert díjat az idei Felkai András Ösztöndíjpályázaton

 
2012. augusztus 29.
Öt tehetséges fiatal szakember nyert továbbképzéséhez ösztöndíjat a Felkai András Ösztöndíjpályázaton 2012-ben. A díjakat Batara Sianturi, a Citibank elnök-vezérigazgatója, valamint a Felkai András Alapítvány képviseletében Felkai Tamás adták át egy budapesti ünnepségen augusztus 28-án.
Az idei díjakat Bányai Zita, Erdős Tamás és Takács András Tamás, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint Molnár Júlia és Monostori Zoltán, a Budapesti Corvinus Egyetem végzett hallgatói nyerték, akik a díjjal járó pénzjutalmat közgazdasági, pénzügyi továbbképzésükhöz fogják felhasználni. Az alapítás óta eltelt idő alatt eddig összesen huszonnyolc fiatal tanulhatott tovább a Felkai András Ösztöndíj segítségével.
 
Felkai András Ösztöndíj, Citibank

A Citibank Magyarország, valamint a Felkai András Alapítvány és Ösztöndíjbizottság képviselői a 2012. évi ösztöndíjasokkal az augusztus 28-ai átadó ünnepségen

Molnár Júlia, az idei díjazottak egyike az ünnepségen elmondta: „Évről évre egyre több egyetemista szerez tudomást az Ösztöndíjról, és úgy tudom, hogy mind többen nyújtanak be pályázatot. Én az okleveles pénzügyi elemző (Chartered Financial Analyst – CFA) minősítés megszerzéséhez kértem támogatást a Felkai András Ösztöndíj pályázaton. Az elnyert pénzdíj segítségével az első vizsgaszintet szeretném teljesíteni idén decemberben. Úgy gondolom, hogy a CFA program elvégzése és a minősítés megszerzése nagyban hozzájárul majd szakmai fejlődésemhez és jövőbeli karriercéljaim eléréséhez, hiszen azt a befektetői társadalom a legmagasabb üzleti etikai és szakmai színvonal szimbólumaként értékeli.”
A díjátadón Batara Sianturi, a Citibank elnök-vezérigazgatója így méltatta a programot: „Azért fontos számunkra ez a program, mert azáltal, hogy tehetséges egyetemi hallgatók és fiatal szakemberek tanulmányait, illetve továbbképzését támogatjuk, a magyar gazdasági és pénzügyi szektor olyan kiválóan kvalifikált szakemberekkel gazdagodik, akiket Felkai Andráshoz hasonlóan nyitott szemlélet, pozitív beállítottság, hozzáértés és nemzetközi látókör jellemez.”
A Felkai András Ösztöndíjat 2002 márciusában hozták létre a tragikus körülmények között elhunyt, a magyar üzleti életben széles körben ismert és elismert, kimagasló tehetségű szakember, Felkai András emlékére. A Citibank mellett Felkai András családja, valamint számos pénzügyi vállalat és magánszemély is hozzájárult a díjalaphoz. Az ösztöndíjat 2012 óta a Felkai család által létrehozott Felkai András Alapítvány nonprofit szervezet gondozza.
A díj, amely az alapban összegyűjtött összeg után járó kamatokból kifizetett pénzjutalom, tehetséges egyetemi hallgatók, illetve fiatal szakemberek tanulmányainak támogatását szolgálja, és minden évben a benyújtott pályázatok alapján az Ösztöndíjbizottság ítéli oda, egy előre meghatározott kritériumrendszer alapján. A Felkai András Ösztöndíjról további információ olvasható a http://felkaiandrasosztondij.hu/weboldalon.
Vissza a Sajtószobába
Archívum
Oldaltérkép
A Citibank Magyarországról
A Citibank Magyarország több mint 25 éve áll az innováció élén a hazai bankpiacon, napjainkban pedig egyedülálló globális bankként szolgálja ki nagyvállalati, kkv- és lakossági ügyfeleit Magyarországon. Világszínvonalú, innovatív termékei és szolgáltatásai közé tartoznak a globális tranzakciós szolgáltatások, a letétkezelés, a vállalati és befektetési banki szolgáltatások, a vállalati hitelek és treasury szolgáltatások, a számlavezetési és befektetési szolgáltatások, a hitelkártyák, a biztosítások és a személyi hitelek. A Citigold üzletágban magasan képzett személyi bankárok nyújtanak privátbanki szolgáltatásokat az erős pénzügyi háttérrel rendelkező ügyfelek számára. A Citibank többcsatornás értékesítési hálózata az ország nagyvárosaiban található 26 bankfiókból, a Citibank Online internetes banki szolgáltatásból, a 24 órás CitiPhone telefonos ügyfélszolgálatból, valamint az üzletkötőkből áll.
A Citibank 0 Ft-os bankszámlája négy egymást követő évben, így 2011-ben is elnyerte
Az év lakossági számlacsomagja díjat a MasterCard – év bankja versenyen.

További információ: www.citibank.hu | Facebook: www.facebook.com/CitibankMagyarorszag
A Citiről
A Citi vezető globális bankként körülbelül 200 millió lakossági, vállalati, állami és intézményi ügyfelet szolgál ki világszerte több mint 160 országban és közigazgatási területen. A Citi a pénzügyi termékek és szolgáltatások széles skáláját kínálja ügyfelei számára, beleértve a lakossági banki szolgáltatásokat, a hiteleket, a vállalati és a befektetési szolgáltatásokat, az értékpapír-kereskedelmet, illetve a tranzakciós szolgáltatásokat és a vagyonkezelést.

További információ: www.citigroup.com | Twitter: @Citi | YouTube: www.youtube.com/citi | Blog: http://new.citi.com | Facebook: www.facebook.com/CitibankMagyarorszag | LinkedIn: www.linkedin.com/company/citi
Médiakapcsolatok
Hencz Éva Tel: (06-1) 374-5184
ügyvezető igazgató Mobil: 06-30-250-7473
Fax: (06-1) 374-5115
kapcsolódó oldalak
A Citibankról
Karrier
Print