Főoldal>Sajtószoba>Öt tehetséges fiatal szakember nyert díjat az idei Felkai András Ösztöndíjpályázaton

2012. augusztus 29.
Öt tehetséges fiatal szakember nyert továbbképzéséhez ösztöndíjat a Felkai András Ösztöndíjpályázaton 2012-ben. A díjakat Batara Sianturi, a Citibank elnök-vezérigazgatója, valamint a Felkai András Alapítvány képviseletében Felkai Tamás adták át egy budapesti ünnepségen augusztus 28-án.
Az idei díjakat Bányai Zita, Erdős Tamás és Takács András Tamás, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint Molnár Júlia és Monostori Zoltán, a Budapesti Corvinus Egyetem végzett hallgatói nyerték, akik a díjjal járó pénzjutalmat közgazdasági, pénzügyi továbbképzésükhöz fogják felhasználni. Az alapítás óta eltelt idő alatt eddig összesen huszonnyolc fiatal tanulhatott tovább a Felkai András Ösztöndíj segítségével.

Felkai András Ösztöndíj, Citibank

A Citibank Magyarország, valamint a Felkai András Alapítvány és Ösztöndíjbizottság képviselői a 2012. évi ösztöndíjasokkal az augusztus 28-ai átadó ünnepségen

Molnár Júlia, az idei díjazottak egyike az ünnepségen elmondta: „Évről évre egyre több egyetemista szerez tudomást az Ösztöndíjról, és úgy tudom, hogy mind többen nyújtanak be pályázatot. Én az okleveles pénzügyi elemző (Chartered Financial Analyst – CFA) minősítés megszerzéséhez kértem támogatást a Felkai András Ösztöndíj pályázaton. Az elnyert pénzdíj segítségével az első vizsgaszintet szeretném teljesíteni idén decemberben. Úgy gondolom, hogy a CFA program elvégzése és a minősítés megszerzése nagyban hozzájárul majd szakmai fejlődésemhez és jövőbeli karriercéljaim eléréséhez, hiszen azt a befektetői társadalom a legmagasabb üzleti etikai és szakmai színvonal szimbólumaként értékeli.”
A díjátadón Batara Sianturi, a Citibank elnök-vezérigazgatója így méltatta a programot: „Azért fontos számunkra ez a program, mert azáltal, hogy tehetséges egyetemi hallgatók és fiatal szakemberek tanulmányait, illetve továbbképzését támogatjuk, a magyar gazdasági és pénzügyi szektor olyan kiválóan kvalifikált szakemberekkel gazdagodik, akiket Felkai Andráshoz hasonlóan nyitott szemlélet, pozitív beállítottság, hozzáértés és nemzetközi látókör jellemez.”
A Felkai András Ösztöndíjat 2002 márciusában hozták létre a tragikus körülmények között elhunyt, a magyar üzleti életben széles körben ismert és elismert, kimagasló tehetségű szakember, Felkai András emlékére. A Citibank mellett Felkai András családja, valamint számos pénzügyi vállalat és magánszemély is hozzájárult a díjalaphoz. Az ösztöndíjat 2012 óta a Felkai család által létrehozott Felkai András Alapítvány nonprofit szervezet gondozza.
A díj, amely az alapban összegyűjtött összeg után járó kamatokból kifizetett pénzjutalom, tehetséges egyetemi hallgatók, illetve fiatal szakemberek tanulmányainak támogatását szolgálja, és minden évben a benyújtott pályázatok alapján az Ösztöndíjbizottság ítéli oda, egy előre meghatározott kritériumrendszer alapján. A Felkai András Ösztöndíjról további információ olvasható a http://felkaiandrasosztondij.hu/weboldalon.
A Citibank Magyarországról
A Citibank Magyarország több mint 25 éve áll az innováció élén a hazai bankpiacon, napjainkban pedig egyedülálló globális bankként szolgálja ki nagyvállalati, kkv- és lakossági ügyfeleit Magyarországon. Világszínvonalú, innovatív termékei és szolgáltatásai közé tartoznak a globális tranzakciós szolgáltatások, a letétkezelés, a vállalati és befektetési banki szolgáltatások, a vállalati hitelek és treasury szolgáltatások, a számlavezetési és befektetési szolgáltatások, a hitelkártyák, a biztosítások és a személyi hitelek. A Citigold üzletágban magasan képzett személyi bankárok nyújtanak privátbanki szolgáltatásokat az erős pénzügyi háttérrel rendelkező ügyfelek számára. A Citibank többcsatornás értékesítési hálózata az ország nagyvárosaiban található 26 bankfiókból, a Citibank Online internetes banki szolgáltatásból, a 24 órás CitiPhone telefonos ügyfélszolgálatból, valamint az üzletkötőkből áll.
A Citibank 0 Ft-os bankszámlája négy egymást követő évben, így 2011-ben is elnyerte
Az év lakossági számlacsomagja díjat a MasterCard – év bankja versenyen.

További információ: www.citibank.hu | Facebook: www.facebook.com/CitibankMagyarorszag

További információ: www.citigroup.com | Twitter: @Citi | YouTube: www.youtube.com/citi | Blog: http://new.citi.com | Facebook: www.facebook.com/CitibankMagyarorszag | LinkedIn: www.linkedin.com/company/citi
Médiakapcsolatok
Hencz Éva Tel: (06-1) 374-5184