Főoldal>Sajtószoba>Három tehetséges fiatal egyetemi diák nyert díjat az idei Felkai András Ösztöndíjpályázaton

Három tehetséges fiatal egyetemi diák nyert díjat az idei Felkai András Ösztöndíjpályázaton

2014. szeptember 30.
Három tehetséges egyetemi hallgató nyert továbbképzéséhez ösztöndíjat a Felkai András Ösztöndíjpályázaton 2014-ben. A díjakat Aftab Ahmed, a Citi Magyarország vezérigazgatója, és Felkai Pálné, néhai Felkai András édesanyja adta át egy budapesti ünnepségen augusztus 25-én.
A három idei díjazott Földesi Orsolya, aki a Budapesti Corvinus Egyetemen szerezte alapszintű diplomáját pénzügy és számvitel szakirányon, Pataki Zoltán, aki a Budapesti Műszaki és Gazdasági Egyetemen a gazdálkodás és menedzsment alapszakot végezte el, valamint Tóth Gergely, aki a Budapesti Gazdasági Főiskolán szerzett alapdiplomát. A díjjal járó pénzjutalmat mindhárman a közgazdasági és pénzügyi továbbképzésükhöz, mesterképzésük, valamint külföldi tanulmányútjuk finanszírozásához fogják felhasználni. A 2002-es díjalapítás óta eltelt idő alatt az ideivel együtt összesen harmincnégy fiatal nyerte el a Felkai András Ösztöndíjat tanulmányai folytatásához.
Felkai András Ösztöndíj, Citi Magyarország
A díjátadón Aftab Ahmed, a Citi Magyarország vezérigazgatója így méltatta a programot: „A Citi Magyarország számára különösen fontos a Felkai András Ösztöndíj program, mert általa hozzájárulhatunk fiatal szakemberek szakmai fejlődéséhez, és segíthetjük őket közelebb kerülni álmaik megvalósításához. Arra ösztönzöm a díjazottakat, hogy minden tőlük telhetőt tegyenek meg önmaguk fejlesztése érdekében nem csak szakemberként, hanem egyénekként is, hogy jó állampolgárokká válhassanak, akik vissza tudnak majd adni a közösségnek, amelyben élnek.”
Tóth Gergely, az egyik idei díjazott az ünnepségen elmondta: „Nagyon örülök, hogy én is elnyertem a Felkai András Ösztöndíjat, amelyet a Mannheimi Egyetemen ősszel kezdődő féléves mesterképzésem költségeinek fedezésére fordítok. Ezzel párhuzamosan folytatom a pénzügyi, valamint a vezetés és szervezés mesterképzést a Budapesti Corvinus Egyetemen. Vezetési és döntéshozó képességeim fejlesztésére törekszem, hogy ezekkel kiegészítve a pénzügy és számvitel terén szerzett eddigi ismereteimet komplex képet kapjak a pénzügyi számok hátterében meghúzódó üzleti folyamatokról is.”
A Felkai András Ösztöndíjat 2002-ben hozták létre a magyar üzleti életben széles körben ismert és elismert, kimagasló tehetségű szakember, Felkai András emlékére, aki tragikus körülmények között vesztette életét. A Citi Magyarország mellett Felkai András családja, valamint számos pénzügyi vállalat és magánszemély is hozzájárult a díjalaphoz, amelyet a Felkai András Alapítvány gondoz.
A díj, amely az alapban összegyűjtött összeg után járó kamatokból kifizetett pénzjutalom, tehetséges egyetemi hallgatók, illetve fiatal szakemberek tanulmányainak támogatását szolgálja, és minden évben a benyújtott pályázatok alapján az Ösztöndíjbizottság ítéli oda egy előre meghatározott kritériumrendszer alapján. A Felkai András Ösztöndíjról további információ olvasható a http://www.felkaiandrasosztondij.hu/ weboldalon.
Vissza a Sajtószobába
Archívum
Oldaltérkép
A Citi Magyarországról
A Citi Magyarország 29 éve áll az innováció élén a hazai bankpiacon, napjainkban pedig egyedülálló globális bankként szolgálja ki nagyvállalati, kkv- és lakossági ügyfeleit Magyarországon. Világszínvonalú, innovatív termékei és szolgáltatásai közé tartoznak a globális tranzakciós szolgáltatások, a letétkezelés, a vállalati és befektetési banki szolgáltatások, a vállalati hitelek és treasury szolgáltatások, a számlavezetési és befektetési szolgáltatások, a hitelkártyák, a biztosítások és a személyi hitelek. A Citigold üzletágban magasan képzett személyi bankárok nyújtanak privátbanki szolgáltatásokat az erős pénzügyi háttérrel rendelkező ügyfelek számára. A Citi Magyarország többcsatornás értékesítési hálózata bankfiókokból, a Citibank Online internetes banki szolgáltatásból, a CitiPhone telefonos ügyfélszolgálatból, valamint az üzletkötőkből áll.
További információ: www.citibank.hu
YouTube: www.youtube.com/CitibankMagyarorszag
Facebook: www.facebook.com/CitibankMagyarorszag
A Citiről
A Citi vezető globális bankként körülbelül 200 millió lakossági, vállalati, állami és intézményi ügyfelet szolgál ki világszerte több mint 160 országban és közigazgatási területen. A Citi a pénzügyi termékek és szolgáltatások széles skáláját kínálja ügyfelei számára, beleértve a lakossági banki szolgáltatásokat, a hiteleket, a vállalati és a befektetési szolgáltatásokat, az értékpapír-kereskedelmet, illetve a tranzakciós szolgáltatásokat és a vagyonkezelést.
További információ: www.citigroup.com
Twitter: @Citi
YouTube: www.youtube.com/citi
Blog: http://blog.citigroup.com
Facebook: www.facebook.com/citi
LinkedIn: www.linkedin.com/company/citi
Médiakapcsolatok:
Hencz Éva Tel: (06 1) 374-5184
ügyvezető igazgató Mobil: 06 30 250-7473
Fax: (06 1) 374-5115
kapcsolódó oldalak
A Citibankról
Karrier
Print