Főoldal>Sajtószoba>Három tehetséges fiatal egyetemi diák nyert díjat az idei Felkai András Ösztöndíjpályázaton

2014. szeptember 30.
Három tehetséges egyetemi hallgató nyert továbbképzéséhez ösztöndíjat a Felkai András Ösztöndíjpályázaton 2014-ben. A díjakat Aftab Ahmed, a Citi Magyarország vezérigazgatója, és Felkai Pálné, néhai Felkai András édesanyja adta át egy budapesti ünnepségen augusztus 25-én.
A három idei díjazott Földesi Orsolya, aki a Budapesti Corvinus Egyetemen szerezte alapszintű diplomáját pénzügy és számvitel szakirányon, Pataki Zoltán, aki a Budapesti Műszaki és Gazdasági Egyetemen a gazdálkodás és menedzsment alapszakot végezte el, valamint Tóth Gergely, aki a Budapesti Gazdasági Főiskolán szerzett alapdiplomát. A díjjal járó pénzjutalmat mindhárman a közgazdasági és pénzügyi továbbképzésükhöz, mesterképzésük, valamint külföldi tanulmányútjuk finanszírozásához fogják felhasználni. A 2002-es díjalapítás óta eltelt idő alatt az ideivel együtt összesen harmincnégy fiatal nyerte el a Felkai András Ösztöndíjat tanulmányai folytatásához.
Felkai András Ösztöndíj, Citi Magyarország
A díjátadón Aftab Ahmed, a Citi Magyarország vezérigazgatója így méltatta a programot: „A Citi Magyarország számára különösen fontos a Felkai András Ösztöndíj program, mert általa hozzájárulhatunk fiatal szakemberek szakmai fejlődéséhez, és segíthetjük őket közelebb kerülni álmaik megvalósításához. Arra ösztönzöm a díjazottakat, hogy minden tőlük telhetőt tegyenek meg önmaguk fejlesztése érdekében nem csak szakemberként, hanem egyénekként is, hogy jó állampolgárokká válhassanak, akik vissza tudnak majd adni a közösségnek, amelyben élnek.”
Tóth Gergely, az egyik idei díjazott az ünnepségen elmondta: „Nagyon örülök, hogy én is elnyertem a Felkai András Ösztöndíjat, amelyet a Mannheimi Egyetemen ősszel kezdődő féléves mesterképzésem költségeinek fedezésére fordítok. Ezzel párhuzamosan folytatom a pénzügyi, valamint a vezetés és szervezés mesterképzést a Budapesti Corvinus Egyetemen. Vezetési és döntéshozó képességeim fejlesztésére törekszem, hogy ezekkel kiegészítve a pénzügy és számvitel terén szerzett eddigi ismereteimet komplex képet kapjak a pénzügyi számok hátterében meghúzódó üzleti folyamatokról is.”
A Felkai András Ösztöndíjat 2002-ben hozták létre a magyar üzleti életben széles körben ismert és elismert, kimagasló tehetségű szakember, Felkai András emlékére, aki tragikus körülmények között vesztette életét. A Citi Magyarország mellett Felkai András családja, valamint számos pénzügyi vállalat és magánszemély is hozzájárult a díjalaphoz, amelyet a Felkai András Alapítvány gondoz.
A díj, amely az alapban összegyűjtött összeg után járó kamatokból kifizetett pénzjutalom, tehetséges egyetemi hallgatók, illetve fiatal szakemberek tanulmányainak támogatását szolgálja, és minden évben a benyújtott pályázatok alapján az Ösztöndíjbizottság ítéli oda egy előre meghatározott kritériumrendszer alapján. A Felkai András Ösztöndíjról további információ olvasható a http://www.felkaiandrasosztondij.hu/ weboldalon.
A Citi Magyarország 29 éve áll az innováció élén a hazai bankpiacon, napjainkban pedig egyedülálló globális bankként szolgálja ki nagyvállalati, kkv- és lakossági ügyfeleit Magyarországon. Világszínvonalú, innovatív termékei és szolgáltatásai közé tartoznak a globális tranzakciós szolgáltatások, a letétkezelés, a vállalati és befektetési banki szolgáltatások, a vállalati hitelek és treasury szolgáltatások, a számlavezetési és befektetési szolgáltatások, a hitelkártyák, a biztosítások és a személyi hitelek. A Citigold üzletágban magasan képzett személyi bankárok nyújtanak privátbanki szolgáltatásokat az erős pénzügyi háttérrel rendelkező ügyfelek számára. A Citi Magyarország többcsatornás értékesítési hálózata bankfiókokból, a Citibank Online internetes banki szolgáltatásból, a CitiPhone telefonos ügyfélszolgálatból, valamint az üzletkötőkből áll.