Főoldal>Sajtószoba>Az EMEA Finance magazin a Citinek ítélte a Legjobb befektetési bank Magyarországon díjat a 2013-as Europe Banking Awards díjprogramban

2014. augusztus 18.
Immáron a hatodik egymást követő évben, az idén ismét a Citi Magyarország nyerte el a Legjobb befektetési bank Magyarországon díjat az EMEA Finance nemzetközi pénzügyi magazin 2013-as Europe Banking Awards díjprogramjában.
Aftab Ahmed, a Citi Magyarország vezérigazgatója elmondta: „A Citi Magyarország 2013-ban is számos jelentős tranzakcióban vállalt vezető szerepet, amelyek révén támogattuk a magán-, illetve a közszférában tevékenykedő vállalati ügyfeleinket pénzügyi céljaik megvalósításában. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy az EMEA Finance magazin ezzel a rangos díjjal is elismerte a befektetési banki területen nyújtott kiemelkedő teljesítményünket. Ez tovább motivál minket arra, hogy megőrizzük és tovább erősítsük vezető helyünket a tőkepiaci finanszírozási megoldások terén.”
A Citi Magyarország globális banki üzletágának szakembercsapata kiemelt figyelemmel végzi a hazai nagyvállalatok, a multinacionális cégek, a pénzintézetek, illetve az állam és a központi szervek üzleti stratégiai és pénzügyi igényeinek kiszolgálását. Ma a Citi az egyedüli teljes körű szolgáltatásokat nyújtó globális bank Magyarországon. A Citi világszerte 101 országban van jelen, és összesen több mint 160 országban és közigazgatási területen végez üzleti tevékenységet. Globális hálózatára építve a Citi elérhetővé tudja tenni az ügyfelek számára a nemzetközi tőkepiacok kínálta lehetőségeket.
A kéthavonta megjelenő EMEA Finance szaklap a nemzetközi pénzügyi szektor fő eseményeiről és újdonságairól számol be az Európa, Közel-Kelet és Afrika régióban.
A minden évben kiosztott nagy presztízsű Europe Banking Awards díjakkal a magazin azokat a bankokat ismeri el Európában, a FÁK-országokban és Oroszországban, amelyek versenytársaikhoz képest kiemelkedő teljesítményt nyújtanak, vezető szerepet töltenek be a hazai piacokon, és az egyes országokon belül vagy régiószinten vezetik az eredményrangsorokat. Az elismeréseket a különböző területeken elért teljesítmények és bizonyos iparági tényezők alapján ítélik oda, amelyek között szerepel a piaci részesedés, a termékcsoportokon belüli növekedés, a profitabilitás, és a vállalati stratégia.
Az idei díjátadó ünnepséget Varsóban tartották májusban.
A Citi Magyarország 29 éve áll az innováció élén a hazai bankpiacon, napjainkban pedig egyedülálló globális bankként szolgálja ki nagyvállalati, kkv- és lakossági ügyfeleit Magyarországon. Világszínvonalú, innovatív termékei és szolgáltatásai közé tartoznak a globális tranzakciós szolgáltatások, a letétkezelés, a vállalati és befektetési banki szolgáltatások, a vállalati hitelek és treasury szolgáltatások, a számlavezetési és befektetési szolgáltatások, a hitelkártyák, a biztosítások és a személyi hitelek. A Citigold üzletágban magasan képzett személyi bankárok nyújtanak privátbanki szolgáltatásokat az erős pénzügyi háttérrel rendelkező ügyfelek számára. A Citi Magyarország többcsatornás értékesítési hálózata bankfiókokból, a Citibank Online internetes banki szolgáltatásból, a 24 órás CitiPhone telefonos ügyfélszolgálatból, valamint az üzletkötőkből áll.