Főoldal>Sajtószoba>Két tehetséges fiatal egyetemi diák nyert díjat a 2015. évi Felkai András Ösztöndíjpályázaton
2016. június 28.

Kevin A. Murray, a Citi Magyarország vezérigazgatója nyitotta meg a Citi-JAM Diákvállalkozás Program hazai versenyének döntőjét

Budapest. Több mint százötvenen, közöttük középiskolai diákok, tanáraik és Citi önkéntesek vettek részt a Citi-JAM Diákvállalkozás Program hazai versenyének döntőjén 2016. június 3-án, Budapesten. Kilenc diákvállalkozás versenyezett az első helyezésért, hogy e cím elnyerésével egyúttal képviselhesse Magyarországot a Junior Achievement Europe által júliusban szervezett „Az Év Diákvállalkozása” régiós versenyen Svájcban. Az eseményt a Citi Magyarország vezérigazgatója, Kevin A. Murray nyitotta meg.
Kevin A. Murray, a Citi Magyarország vezérigazgatója beszédében elmondta: „A Citinél kiemelten támogatjuk a fiatalok vállalkozási ismereteinek és készségeinek fejlesztését, valamint a számukra munkahelyteremtést célzó programokat. Büszkék vagyunk arra a húsz Citi önkéntesre, akik mentorként, előadóként vagy zsűritagként aktívan részt vettek ebben a programban. Egyúttal szeretném megköszönni a Junior Achievement Magyarországnak, hogy elkötelezett szakmai partnerként már több mint húsz éve együttműködnek velünk a hazai társadalmi programjaink tervezésében és megvalósításában.”
M. Gergely Orsolya, a Junior Achievement Magyarország ügyvezetője elmondta: „A magyar fiatalok vállalkozói kompetenciáinak fejlesztése egyik fontos feladatunk, amellyel célunk, hogy ösztönözzük körükben a kreatív gondolkodást, és segítsük őket megtenni a szükséges lépéseket üzleti ötleteik megvalósítására. Örülünk, hogy a Nemzetgazdasági Minisztériummal együttműködve a közelmúltban részt vehettünk a 10. évfolyamon tanuló diákoknak szóló új kerettanterv kidolgozásában, amely hamarosan pénzügyi és vállalkozási ismeretekkel és gyakorlati tudással fogja kiegészíteni a nemzeti alaptantervnek már 2007 óta részét képező vállalkozói kompetencia-oktatást.”
A Citi-JAM Diákvállalkozás Program hazai versenyének hattagú zsűrijében négy Citi önkéntes vállalt szerepet, közöttük Tatár-Kiss Klára, a Citi Magyarország HR igazgatója. A Nemzetgazdasági Minisztérium is képviseltette magát a rendezvényen. A zsűri a kilenc döntőbe jutott vállalkozás közül a „Game of Tones” nevű diákvállalkozást választotta ki nyertesnek, szoros küzdelemben. A tizenegy főből álló diákvállalkozás tagjai a szegedi Szabad Waldorf Általános Iskola és Gimnázium tanulói, akik saját díszítésű színezhető papírárut készítenek és értékesítenek, többek között füzeteket, naptárakat és mappákat.
Az új Citi-JAM Diákvállalkozások Program 2015. októberi indulása óta eltelt nyolc hónapban az ország 41 középiskolájában 56 diákvállalkozás alakult 614 diák részvételével, és összesen mintegy ezer diák vett részt a különböző programokon, beleértve a vásárokat és workshopokat.
A program egyedülálló Magyarországon szemléletét, módszereit és eszközeit tekintve, mivel egy gyakorlati, élményalapú tanulási folyamatot tesz lehetővé. A program részeként a fiataloknak meg kell valósítaniuk üzleti ötletüket egy diákvállalkozás formájában, valamint létre kell hozniuk saját termékeiket vagy szolgáltatásaikat, amelyeket értékesíteniük is kell. Ezáltal a középiskolás diákok első kézből szerezhetnek tapasztalatokat egy vállalkozás indításával és működtetésével kapcsolatban.
További információ a Citi Magyarország termékeiről és szolgáltatásairól a www.citibank.hu internetes oldalon olvasható.
A Citi Magyarország több mint 30 éve kínál innovatív megoldásokat ügyfeleinek a hazai bankpiacon. Napjainkban világszínvonalú termékek széles körével szolgálja ki lakossági, kis- és középvállalati, nagyvállalati, multinacionális vállalati, állami szektorbeli, valamint pénzügyi intézményi ügyfeleit Magyarországon. A 2005-ben létesített budapesti Citi Szolgáltató központban jelenleg több mint 1500 szakember nyújt többféle szolgáltatást a technológia, az üzleti adminisztráció, a pénzügy, a kockázatkezelés és kontroll területein az 54 országban működő Citi-vállalatok számára az Európa, Közel-Kelet és Afrika régióban, illetve egyes funkciók esetében világszerte. További információk a www.citibank.hu weboldalon találhatók.
A Citi Alapítványról
A Citi Alapítvány a hátrányos helyzetű közösségek gazdasági fejlődésének előmozdításán, illetve e közösségek tagjai életszínvonalának emelésén dolgozik világszerte. Olyan kezdeményezéseket támogatunk, amelyek növelik a pénzügyi eszközökhöz való hozzájutás lehetőségeit, katalizátorszerepet töltenek be a fiatalok munkahelyteremtése terén, és új megközelítésben gondolkodnak gazdaságilag virágzó városok fejlesztéséről. A Citi Alapítvány a „több, mint puszta jótékonyság” megközelítése révén a Citi és dolgozói kiemelkedő szaktudására építve éri el küldetését, és ösztönzi az innovációt. További információk a www.citifoundation.com weboldalon találhatók.
A Junior Achievement Magyarországról
A Junior Achievement Magyarország (JAM) a Junior Achievement Worldwide tagja, 1993 óta működik Magyarországon. Jelenleg az ország 190 településén több mint 40 ezer diák vesz részt az általuk szervezett és fejlesztett huszonkét gazdasági program valamelyikében. A JAM küldetése, hogy az üzleti élet szereplőivel együttműködve olyan programokat kínáljon a tanulóknak, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy megismerkedjenek a vállalkozások világával, az üzleti élet alapjaival. Az alapítvány munkatársai bíznak abban, hogy a programokon részt vevő tanulók az üzleti közösség felelős tagjaivá válnak a jövőben. További információ: http://www.ejam.hu/
Hencz Éva Tel.: +36 1 374-5184
ügyvezető igazgató Mobil: +36 30 250-7473