1. Főoldal
  2. >
  3. Elektronikus szolgáltatások
  4. >
  5. Citibank Online Internet Banking - Biztonság

Citibank Online Internet Banking - Biztonság

Az Ön biztonsága kiemelten fontos számunkra.
A Citibank jelenleg négy olyan szintű biztonsági rendszerrel rendelkezik, amelynek segítségével biztosítja Önnek, hogy pénzügyeivel kapcsolatos információi nem kerülnek illetéktelenek birtokába:
Részletek
1. Legmagasabb szintű biztonsági titkosítás (128-bit):
Valamennyi a Citibankhoz küldött vagy onnan érkező adatot kódoljuk, illetve dekódoljuk a bank és az Ön számítógépe között, ezáltal biztosítva az Ön személyes és pénzügyi információinak védelmét. Az Ön kódjai nem "utaznak" a világhálón az azonosítási folyamat időtartam alatt és a belépési oldalt a Nemzetközi Adattitkosítási Szabvány előírásainak megfelelő háromlépcsős titkosítási kulcsolással láttuk el (Triple DES). Így senki, semmilyen módszerrel nem tud hozzáférni az Ön PIN-kódjához, amíg a Citibank Online-t használja.
2. Biztonságos belépés:
A Citibank nagy hangsúlyt fektet a biztonságos internetes bankolásra.
Felhívjuk figyelmét, hogy az új regisztrációs folyamatot csak egyszer szükséges elvégeznie, ezután a továbbiakban már az Ön által megadott Felhasználónévvel és Jelszóval léphet be a rendszerbe.
Felhasználónévvel és Jelszóval léphet be a rendszerbe.Tájékoztatjuk, hogy 2006. január 25-től a Bank SMS küldő szolgáltatását, a Citibank Hírnökszolgálatot a Citibank Online rendszerével összevontuk és a Citibank Hírnökszolgálat a Citibank Online rendszerén keresztül érhető el. A belépéshez először regisztrálnia kell magát.
Kérjük, tekintse meg és figyelmesen olvassa el Használati útmutatónkat (pdf).
3. Automatikus megszakítás:
Ha valamilyen oknál fogva ott kell hagynia számítógépét, anélkül, hogy megszakítaná az összeköttetést a Citibank Online szolgáltatásunkkal, a Citibank automatikusan megszakítja Citibank Online kapcsolatát, hogy megvédje Önt az esetleges engedély nélküli felhasználástól. Ez a megszakítás automatikusan megtörténik, amennyiben 5 percen keresztül nincs aktivitás a számítógépen.
Mindezek mellett a Citibank biztosítja folyószámlája és hitelkártyája maximális védelmét saját visszaélés-és csalásmegelőző rendszerével (Fraud Early Warning System = FEWS). Nemzetközi tapasztalunk és technológiai hátterünk biztosítja az Ön számára a legbiztonságosabb szolgáltatást.
Biztonsága érdekében ajánlatos az alábbi lépéseket megtennie.
* Soha ne árulja el senkinek felhasználónevét, jelszavát vagy PIN-kódjait és ne adja meg ezeket semmilyen linken keresztül, hiszen a Citibank soha nem kéri Ügyfeleitől, hogy a citibank.hu oldalon kívül bárhová belépjen. A Citibank soha nem fogja kérni ezeket Öntől elektronikus vagy írott üzenetben.
* Soha ne írja le felhasználónevét, jelszavát vagy ATM PIN-jét, különösen ne Citibank bankkártyájára, számítógépébe vagy számítógépes anyagaiba.
* Ne felejtsen kijelentkezni a műveletek elvégzése után és soha ne hagyja számítógépét személyes adataival őrizetlenül.
* Kérjük forduljon azonnal a CitiPhone Banking telefonos ügyfélszolgálatunhoz a 06-1-288-8888-as telefonszámon, ha úgy érzi valaki megszerezte jelszavát vagy ATM PIN-jét.
* Soha ne adja kölcsön bankkártyáját senkinek és fokozottan figyeljen ha, idegenek közelítenek Önhöz használata közben.
* A visszaélések ellen védekezhetünk, ha folyamatosan, rendszeresen ellenőrizzük számlaegyenlegünket, kivonatainkat. Ezt a Citibank Hírnökszolgálattal, illetve a Citibank Online segítségével még könnyebben megteheti, mivel figyelemmel kísérheti pénzügyeinek alakulását, amely Citibank lakossági folyó-, valamint hitelkártyaszámlájának forgalmáról küld Önnek emlékeztetőket SMS-ben és/vagy e-mailen. Vegye igénybe szolgáltatásunkat!
További információkért kérjük olvassa el figyelmesen Biztonsági tanácsainkat.
Print
Citibank SMS Hírnökszolgálat