Főoldal>Szolgáltatások>Globális háttér

Globális háttér

Együtt mozgatjuk a világot!
Világszerte minden harmincadik ember Citibank ügyfél.
A Citibank a világ egyik legnagyobb pénzintézete, mely több mint 140 országban van jelen, és 200 millió ügyfél bizalmát élvezi.
A Citibank elődje, a City Bank of New York 1812-ben alakult. A bank két évszázadra visszatekintő hagyományai az innováció, a rugalmasság és a szakértelem révén biztosítják, hogy a Citibanknak napjainkra sikerült valóban az egész világon vezető pénzintézetté válnia.
A Citibank a világ egyik legnagyobb pénzintézete több, mint 200 millió ügyfélellel, mára már több mint 140 országban van jelen.
A kezdeti évtizedeket a gyors növekedés jellemezte. 1894-ben már a legnagyobb bank volt az Egyesült Államokban, 1902-ben pedig megjelent Ázsiában is. 1930-ra a világ legnagyobb nemzetközi bankjává vált: az Egyesült Államokon kívül 23 országban 100 fiókkal rendelkezett.
A pénzintézet neve 1976-ban változott Citibankra és 1980-ban indította nemzetközi lakossági ügyfeleknek szóló szolgáltatásait. A Citi nemzetközi térnyerése 1998 októberében gyorsult fel, amikor egyesült a Travelers pénzügyi csoporttal. Ezzel létrejött a világ akkori legnagyobb pénzintézete, a Citigroup Inc.
A közép- és kelet-európai politikai fordulatot követően a Citibank az 1980-as évek végén ebben a térségben is terjeszkedésbe kezdett:: elsőként Magyarországon kezdte meg működését, 1985-ben.2009. január 1-jétől a Citibank Zrt. a határokon átnyúló egyesülését követően az írországi székhelyű Citibank Europe plc fióktelepeként folytatja működését, Magyarországon a Citibank Europe plc Magyarországi Fióktelepe név alatt.
A Citibank Europe plc fióktelepeként, egy számottevő európai jelenléttel bíró szervezet tagjaként jelentősen nagyobb mérlegfőösszeggel és hitelezési kapacitással, lehetővé vált számunkra, hogy egy, még a korábbiaknál is erősebb partnerként álljunk ügyfeleink rendelkezésére Magyarországon.A Citibank legfőbb törekvése az egész világon az, hogy kiváló minőségű termékeket és szolgáltatásokat nyújtson munkatársai szakértelmére, elkötelezettségére, lelkesedésére és tapasztalatára építve.
Citigold. Számtalan előnnyel jár.
A Citigold kapcsolat egy beszélgetéssel kezdődik, elérkezettnek látja az időt, hogy ezt Ön is megtegye?
Citigold személyre szabott banki szolgáltatásunkat azon magánszemélyek számára indítottuk 1996-ban, akik pénzügyeikben is igénylik a kényelmet és az exkluzív kiszolgálást, megtakarításukkal pedig biztonságra és függetlenségre törekszenek, mindemellett legalább 15 millió Ft egyenleggel rendelkeznek.
A Citigold szolgáltatás segítségével Ön továbbléphet a klasszikus banki ügyintézéstől a privilégiumok világába, mely kizárólag egy exkluzív ügyfélkör számára elérhető.Az Ön befektetése és ideje érték a számunkra, ezért Citigold szolgáltatásunkkal szeretnénk Önnek segíteni a lehető leghatékonyabb eredmények elérésében. Célunk, hogy egyéni igényeihez alkalmazkodva alakítsuk ki az Ön számára legkedvezőbb pénzügyi konstrukciókat.
Az Ön Citigold személyi bankára a garancia arra, hogy a lehető legjobb kiszolgálást kapja, és élvezze a Citigold minden előnyét.
További szolgáltatások
Globális háttér
Citigold bankár
Citigold Vagyontervezés
Treasury szolgáltatások
Kiegészítő szolgáltatások
Vissza a Szolgáltatások áttekintő oldalra
Print
Citibank Befektetési Alap Kereső