Tisztelt Ügyfelünk!

 

Köszönjük, hogy egész évben megtisztelte bankunkat bizalmával.

 

Az alábbiakban szeretnénk tájékoztatni 2016. év végi üzletmenetünkről, hogy együttműködésünk zavartalan legyen az ünnepek alatt is.

 

2016. december 23-án, illetve 30-án megszokott pénteki munkarend szerint tartunk nyitva, míg december 26-a munkaszüneti nap, ezeken a napokon bankfiókjaink nem lesznek nyitva. December 27-én és 2017. január 2-án a szokásos hétköznapi nyitva tartással várjuk Ügyfeleinket.

 

A CitiPhone telefonos ügyfélszolgálat december 23-i, és 30-i munkanapokon megszokott nyitvatartással reggel 8:00 és este 20:00 között áll az ügyfelek rendelkezésére. A CitiPhone teljeskörű ügyfélszolgálata december 24-től 27-ig,
illetve december 31-től január 2-ig hétvégi / munkaszüneti munkarend szerint elérhető, kollégáink sürgősségi kártyaszolgáltatások esetén állnak ügyfeleink rendelkezésére. Ezen időszakban a Citibank Online Internet Bank és a Citi Mobilbank szolgáltatásunk zavartalanul üzemel, azonban az itt adott megbízások december 27-i, valamint január 2-i munkanapon kerülnek feldolgozásra.

 
 

A hitelkártyával, valamint a folyószámlához kapcsolódó betéti kártyával természetesen zavartalanul lehet készpénzfelvételi és vásárlási tranzakciókat végrehajtani. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a hosszú munkaszüneti időszak alatt a készpénzfelvételre szolgáló bankautomaták készpénzállománya a megnövekedett forgalom miatt csökkenhet. A folyószámlákhoz tartozó számlakivonatokat a szokásos időpontban, a decemberi hónap lezárását követően január első napjaiban küldjük meg, illetve bocsátjuk rendelkezésére. A 2016. december 24-26 között elkészítésre kerülő elektronikus hitelkártya-kivonatok december 27-től elérhetőek lesznek a Citibank Online E-számlakivonat menüpontjában.

 

Hitelkártyák esetében a fizetési határidő a decemberi munkanapokra vagy január első munkanapjaira esik majd. Kérjük, fokozott figyelemmel ellenőrizze fizetési határidejét a hitelkártya számlakivonatában. Amennyiben teheti, kérjük, ne hagyja határidős befizetéseit az utolsó értéknapra.

 

A 2016. december 23-27. között végrehajtott Citi Life hitelkártya pontbeváltáshoz kapcsolódó értesítő e-maileket december 28-án küldjük el ügyfeleinknek. A 2017. január 1-jén elvégzett azonos típusú tranzakciók e-mail értesítőit legkésőbb január 4-ig kézbesítjük.

 

Felhívjuk figyelmét, hogy a Citi Hitelkártya Webáruházban 2016. december 21. után történt Citi Forint beváltások az ünnepek miatt csak 2017. január elején kerülnek feldolgozásra, kivéve a pénzvisszatérítésre, iSYTLE , bookline, Brands.hu, illetve a Start Utazás vagy e-lencse e-kuponokra történő Citi Forint beváltásokat, amelyek feldolgozása továbbra is az eddig megszokott módon, automatikusan megtörténik.

 

Amennyiben személyi hitele, illetve személyi kölcsöne törlesztő részletének megfizetése 2016. december 24-26. közötti fordulónappal esedékes, azt legkésőbb december 27-én kell a személyi kölcsön vagy személyi hitel számláján biztosítania. A munkaszüneti időszakra való tekintettel javasoljuk, hogy kiemelt figyelemmel kövesse a forint- és devizautalási megbízásokhoz tartozó teljesítési napokat, bármely csatornán is adja meg megbízását.

 

Felhívjuk figyelmét, hogy a külföldi társbankok ünnepi nyitva tartása miatt a bankon kívüli devizautalások könyvelési ideje jelentősen meghosszabbodhat. A beérkező devizautalások feldolgozási idejét a mindenkor hatályos Kondíciós Lista tartalmazza; a bankszünnapok miatt ezeknek a számlán történő könyvelése is hosszabb időt vehet igénybe.

 

A 2016. december 24-26. között megadott azon bankon belüli átvezetési megbízások, amelyek folyószámláról történő hitelkártya-kiegyenlítésre szólnak, 2016. december 27-én kerülnek könyvelésre az eredeti értéknappal, azonban a hitelkártya egyenleg részeként ezen összeg csak a könyvelést követően lesz elérhető. A folyamatos kártyahasználat érdekében javasoljuk, hogy 2016. december 23-ig tekintse át hitelkártya-egyenlegét, és ezen időpontig töltse fel a felhasználható hitelkeretet a kívánt szintre.

 

A folyószámlákhoz és a hitelkártyához kapcsolódó csoportos beszedési megbízások, valamint külső bankba irányuló rendszeres átutalási megbízások az adott munkanapokon, tehát 2016. december 23-án, 27-én, 30-án vagy január 2-án teljesülnek, amennyiben az összes feltétel rendelkezésre áll. A 2016. december 24-26. között megadott csoportos beszedési megbízási módosításokat legkésőbb december 27-én adjuk át a szolgáltatóknak.

 

A 2016. december 24-26. között letiltott betéti- és hitelkártyák esetén az új kártyák postázási ideje lényegesen meghosszabbodhat.

 

A befektetési termékekre vonatkozó végső megbízási határidők módosulhatnak. Kérjük, kísérje figyelemmel a fiókokban kifüggesztett Hirdetményeinket és a www.citibank.hu oldalon a Közlemények rovatot.

 

A 2016. december 24-26. között megadott deviza átváltási és devizautalási megbízások (saját számlás átvezetés, bankon kívüli átutalási megbízás) esetén az átváltási árfolyamot a Bank a devizapiaci szünnapok miatt szélesebb árfolyamréssel kénytelen jegyezni. Javasoljuk tehát, hogy deviza tranzakcióikat időzítse december 23. előtti időpontra.

 
 

Végezetül engedje meg, hogy felhívjuk figyelmét néhány biztonsági tanácsra, amellyel gondtalanná teheti az ünnepi időszakot.

 

Az ünnepek közeledtével minden évben megszaporodnak a hitelkártyákat érintő lopások, visszaélések. Az elkövetők kihasználják a bevásárlóközpontok zsúfoltságát, illetve azt, hogy az ünnepi forgatagban a vásárlók óvatlanabbak. Kellő körültekintéssel meggátolhatjuk a csalók munkáját, így csökkenthetjük a visszaélések számát és az okozott kárt is.

 

Néhány, kártyahasználattal kapcsolatos tanács:

  • Mindig győződjön meg arról, hogy a PIN kód megadásakor senki sem áll szorosan Ön mögött! A PIN kód beütése mindig úgy történjen, hogy azt semmilyen irányból ne láthassák, takarja el kezével a billentyűzetet! PIN kódját ne ossza meg mással és ne írja fel! Kártyája mindig maradjon a látókörében, ne hagyja, hogy Öntől elvigyék!
  • Általánosságban véve, de különösen ünnepekkor a forgalmasabb helyeken, bevásárlóközpontokban, pályaudvarokon, repülőtereken fokozottan ügyelni kell az értékekre! Javasoljuk, hogy csak jó hírnevű, ismert internetes kereskedőtől vásároljon!
  • Az internet használatakor győződjön meg arról, hogy senki sem figyeli jelszava megadása közben! Ne változtassa meg a jelszavát nyilvános helyről elérhető internetes kapcsolaton keresztül (például internetkávézókban)! Telefonon vagy email-en történő megkeresések kapcsán illetéktelen személyek kérhetik az Ön személyes adatait (pl. bankkártyaszám, PIN kód, telefonos PIN kód, online azonosító, jelszó). A Citibank soha nem kér Ügyfeleitől szóban vagy emailben ilyen jellegű információt. Kérjük, soha, semmilyen körülmények között ne adja ki az azonosítókat!
  • Ha bármilyen gyanús eseményt észlel a bankautomatáknál, a kereskedői kártyaelfogadáskor, vagy az interneten, kérjük, azonnal jelentse azt a bank telefonos ügyfélszolgálatának!

 

 

Bízunk abban, hogy a fenti tájékoztatásnak köszönhetően kényelmesen használja majd szolgáltatásainkat, és továbbra is elégedett ügyfeleink között tudhatjuk Önt.

 

Bankunk minden dolgozója nevében kívánunk kellemes ünnepeket Önnek és családjának!

 


Üdvözlettel,
Citibank Europe plc Magyarországi Fióktelepe