Sajtószoba
Archív sajtóközlemények
kapcsolódóoldalak

Citibank / Sajtószoba / Sajtószoba Archívum - 2011

Hat tehetséges fiatal szakember nyert díjat az idei, tízéves jubileumi Felkai András Ösztöndíjpályázaton

2011. szeptember 5.

Hat tehetséges, egyetemet végzett fiatal szakember nyert továbbképzéséhez ösztöndíjat a 2011-ben tízéves jubileumát ünneplő Felkai András Ösztöndíjpályázaton. A díjakat Batara Sianturi, a Citibank elnök-vezérigazgatója adta át az Ösztöndíjbizottságot képviselő Felkai Tamással, valamint prof. dr. Palkovics Lászlóval, a programhoz csatlakozó új támogató szervezet képviselőjével.

Czakó Irina, Szilvácsku Imre és Szőlősi Ferenc, a Budapesti Műszaki Egyetemen, Kontra Veronika és Pálinkó Orsolya, a Budapesti Corvinus Egyetemen, továbbá Kovács Balázs, a Pécsi Tudományegyetemen végzett hallgatók közgazdasági, pénzügyi továbbképzésükhöz fogják felhasználni a 350 ezer forintos ösztöndíjat. Az alapítás óta eltelt idő alatt eddig összesen huszonhárom fiatal tanulhatott tovább a Felkai András Ösztöndíj segítségével.

Felkai András Ösztöndíj 2011
A Citibank Magyarország képviselői, az ösztöndíjbizottság tagjai és az ösztöndíj támogatói a Felkai András Ösztöndíj 2011. évi díjazottaival az augusztus 25-ei átadón

A díjazottak számának idei növelésére azért kerülhetett sor, mert a prof. dr. Palkovics László akadémikus által létrehozott Magyar Autóműszaki Felsőoktatásért Alapítvány is csatlakozott a programhoz támogatóként. A következő tíz évre elkötelezett évi egymillió forintos adománynak köszönhetően minden esztendőben további három fiatal szakember részesülhet ezentúl a Felkai András Ösztöndíjban. Az autóiparban is egyre nagyobb szükség van a jól képzett pénzügyi szakemberekre, akik számára a program segítségével sikerülhet vonzóvá tenni ezt a szakterületet.

Pálinkó Orsolya, az idei program egyik nyertese elmondta: „Évről évre egyre több egyetemista szerez tudomást a programról, és úgy tudom, hogy mind többen nyújtanak be pályázatot. Én a Hongkong University of Science and Technology féléves egyetemi továbbképzésén való részvételhez kértem támogatást, amelyre a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemközi csereprogramja ad lehetőséget 2012-ben, a tavaszi szemeszterben. A képzés fő tematikáját az egzotikus pénzügyi termékek alkotják, ugyanakkor arra is lehetőségem lesz, hogy a távol-keleti kultúrával és nyelvvel is megismerkedjem. Az ott szerzendő tapasztalatokkal kiválóan bővíthetem szaktudásomat és karrierlehetőségeimet.”

A díjátadón Batara Sianturi, a Citibank elnök-vezérigazgatója elmondta: „Azért fontos számunkra ez a program, mert azáltal, hogy tehetséges egyetemi hallgatók és fiatal szakemberek tanulmányait, illetve továbbképzését támogatjuk, a magyar gazdasági és pénzügyi szektor olyan kiválóan kvalifikált szakemberekkel gazdagodik, akiket Felkai Andráshoz hasonlóan nyitott szemlélet, pozitív beállítottság, hozzáértés és nemzetközi látókör jellemez.”

A Felkai András Ösztöndíjat a Citibank Magyarország és az Alapítvány a Pénzügyi Kultúra Fejlesztéséért szakmai nonprofit szervezet közösen alapította a tragikus körülmények között elhunyt, a magyar üzleti életben széles körben ismert és elismert, kimagasló tehetségű szakember, Felkai András emlékére 2002 márciusában. A Citibank mellett Felkai András családja, valamint számos pénzügyi vállalat és magánszemély is hozzájárult a díjalaphoz.

A díj, amely az alapban összegyűjtött összeg után járó kamatokból kifizetett pénzjutalom, tehetséges egyetemi hallgatók, illetve fiatal szakemberek tanulmányainak támogatását szolgálja, és minden évben a benyújtott pályázatok alapján az Ösztöndíjbizottság ítéli oda, egy előre meghatározott kritériumrendszer alapján.

Vissza a Sajtószobába Oldaltérkép

További információ: www.citigroup.com | Twitter: @Citi | YouTube: www.youtube.com/citi | Blog: http://new.citi.com | Facebook: www.facebook.com/citi | LinkedIn: www.linkedin.com/company/citi

Hencz Éva   Tel: (06-1) 374-5184
ügyvezető igazgató   Mobil: 06-30-250-7473